Zwerven

Ben je klaar met je werk en is thuis alles in orde, dan zwerf je lekker wat rond op je ouwe fiets, je  haalt die oude stormtent van de vliering of je gaat naar je ouwe stalen boot in de haven, of anders, je wagen, de trein, of de veerboot.

Londen(GB) Tower Bridge op Google Maps

De avond ervoor waren we vertrokken vanuit Hoek van Holland. Heerlijk uitgerust aan boord kwamen wij ’s-ochtends in Harwich aan. Toen de trein naar Liverpool Street Station in Londen genomen. Tas daar in bewaring gegeven en wandelen.

We liepen door de smoordrukke City en al gauw liepen wij langs de Tower en passeerden wij de Tower Bridge om op de zuidoever te komen.

De Tower Bridge is een in 1894 voltooide brug over de rivier de Theems en tegenwoordig een toeristische attractie. Zijn naam dankt de brug aan de naastgelegen Tower of London. Het deel tussen de torens is een basculebrug die voor de scheepvaart geopend kan worden. Twee hangbruggen verbinden het centrale deel met de oevers. Twee loopbruggen, 44 meter boven het water, verbinden de torens met elkaar en geven een tegenkracht aan de hangbruggen.

Daarna over de Southbank verder gewandeld, een kop koffie genomen en verder naar de volgende brug.tower bridge

Songs of London op Pretnet-Hitlijst!