Zwerven
Ben je klaar met je werk en is thuis alles in orde, dan zwerf je lekker wat rond op je ouwe fiets, je  haalt die oude stormtent van de vliering of je gaat naar je ouwe stalen boot in de haven, of anders, je wagen, de trein, of de veerboot.
Londen(GB) Kensington Gardens Google Maps

Op de derde dag in Londen, de Underground reed weer, bezochten wij ook de Kensington Gardens en Hyde Park. Maar net binnen in Kensington Gardens zagen wij al de eerst grijze eekhoorn.
In Nederland kennen wij alleen onze eigen rode eekhoorn, maar die is in Engeland op veel plekken verdrongen door de Amerikaanse grijze eekhoorn.
De grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis) is een eekhoorn die oorspronkelijk in het oosten van de Verenigde Staten en Canada voorkomt. Hij heeft een kop-romplengte van 23 tot 30 centimeter. Zijn staart (die in de zomer een vrolijke witte rand heeft) is 19,5 tot 25 centimeter lang. Hij weegt meestal tussen de 450 en de 650 gram.
De grijze eekhoorn is hoofdzakelijk grijs, maar hij heeft soms een rode tint over de flanken. Zijn buik is gelig wit. In een stedelijke woonomgeving, waar hij minder natuurlijke vijanden heeft te vrezen, komen bij de grijze eekhoorn ook regelmatig albinisme en melanisme voor. In sommige gevallen nemen hele families een geheel witte of zwarte kleur aan.
Hij is te onderscheiden van de rode eekhoorn door zijn grijze vacht, een grovere bouw en kleinere oorpluimen.
Na even wandelen en rusten in de parken hebben we weer de drukte van Londen opgezocht.

Songs of London op Pretnet-Hitlijst!