Zwerven

Ben je klaar met je werk en is thuis alles in orde, dan zwerf je lekker wat rond op je ouwe fiets, je  haalt die oude stormtent van de vliering of je gaat naar je ouwe stalen boot in de haven, of anders, je wagen, de trein, of de veerboot.

DeWitte Wieven op Google Maps

Het was voorjaar 1998 en wij gingen een midweekje op fietsen met karren erachter en met de stormtent en ons hele hebben en houwen mee te kamperen in Nunspeet.

De besstemming was camping de Witte Wieven* aan de noordkant van het dorp. Dit was een heerlijke camping, waar je (als je die hebt) zelfs je paard mee naar toe kunt nemen.

Wij waren met onze twee stalen rossen, 2 peuters en dus onze stormtent. Op een gegeven moment kwam een groep van 6 jongeren uit Twente naast ons staan. Zij waren op een andere camping op de Veluwe geweigerd, maar wij vonden ze hartstikke gezellig. Ze sliepen met zijn allen in een toen al antieke 2-persoons bungalowtent, waarin geen slaapcabine was opgehangen.

Overdag gingen wij lekker fietsen met onze peuters in het zitje door het (zelf verzonnen naam) Hoge Bomen Bergen Bijen Bos. Ja leuk om zo onderweg verhalen te vertellen tegen hun.

Op een avond maakten wij op ons radiootje mee, dat Cambuur ten kosten van FC Groningen de nacompetitie in de eerste divisie voetbal won.

Een heerlijke week. Wij hebben vaker met deze tent op plekken op de Veluwe overnacht.

*Witte wieven worden vaak in verband gebracht met heksen en/of spoken. De witte wieven hebben veel overeenkomsten met de Ierse sídhe en banshee. Ook wordt verband gelegd met moerasvrouwtjes, feeën of elfen.
Mistflarden of mistbanken worden in Noord- en Oost-Nederland ook wel witte wieven genoemd.