Zwerven

Ben je klaar met je werk en is thuis alles in orde, dan zwerf je lekker wat rond op je ouwe fiets, je  haalt die oude stormtent van de vliering of je gaat naar je ouwe stalen boot in de haven, of anders, je wagen, de trein, of de veerboot.

Maar soms huur je ‘s wat…een campertje.

Schleswig op Google Maps

 Een stukje rijden vanuit Aabenraa (DK) richting zuiden komen wij in de prachtige Duitse watersportstad Schleswig aan de Oostzee inham de Schlei. Gedurende de geschiedenis is deze stad zowel Deens als Duits geweest en de havenmeester, want wij verbleven in de jachthaven sprak ons weer aan in het Nedersaksisch, terwijl er ook nog steeds Deenstaligen in deze stad schijnen te wonen. Wij hebben ze niet gehoord. De stad heeft wel een Vikingverleden.

Het was hier op zaterdag even heerlijk winkelen (wel even fijn, want na alle Deense stadjes, waar je niet voor koopjes hoeft te komen) en een terrasje pakken voor een biertje in een krom Störtebeker-glas, wel tussen de buien door, maar een heerlijk relaxt stadje vergeleken met het veel drukkere Hamburg, dat wij een dag later zouden bezoeken.
schleswig2