Zwerven

Klaar met je werk en thuis alles in orde, dan zwerf je lekker wat rond, of er op uit!

Terrein LSC Sneek  (Frl) op Google Maps

Afgelopen zondagavond waren  mijn vrouw en ik in Hedon Zwolle weer eens naar een popconcert: The Toy Dolls. Het is bijna 30 jaar geleden dat ik deze pretpunk rockers voor het eerst zag op Sneek Wave tijdens de Sneekweek in de Friese stad Sneek. Het publiek is voor een groot deel met de band meegegroeid, want dat was toen ook bijna 30 jaar jonger. Maar wij hebben een topavond gehad.

In 1987 stond mijn tent in Workum en ging ik met de trein naar Sneek Noord om Sneek Wave te bezoeken. Onderweg in de trein zag ik al een bekende, daar heb ik de hele dag mee opgetrokken.

Netjes kaartjes gekocht, maar waarschijnlijk namen wij bij het sportpark van de voetbalvereniging LSC niet de juiste route, zonder controle stonden wij ineens op het festivalterrein.

Leuke alternatieve bandjes gezien die dag, new wave, punk, garage rock: LUL, Soup Dragons, Butthole Surfers, Claw Boys Claw, The Sound en tussendoor de Toy Dolls.

Leukste concert van die dag vond ik dat van The Toy Dolls. Toen speelde de band rond zanger gitarist Olga ook nog Blue Suede Shoes weet ik nog wel. Nellie The Elephant had dit trio toen niet op de setlist.  Afgelopen zondag speelden zij alleen nummers die ik al lang van hun kende, een feest van herkenning, nu natuurlijk ook Nellie The Elephant en zie foto The Lambrusco Kid, ook Cloughy Is A Bootboy, ook al is deze legendarische voetbaltrainer Brian Clough destijds trainer van het legendarische Nottingham Forest al jaren niet meer onder ons.

Toy Dolls, Zwolle 2017