Omhuizen
Je hoeft niet altijd weg, na de werkdag of op een vrije dag lekker in je eigen omgeving. Lekker thuis, Omhuizen!
Wij komen niet vaak, maar toch wel eens in een pannenkoekenrestaurant. Als je even tijd hebt is het ook best wel leuk om zelf even pannenkoeken te bakken, thuis of bij het ‘zwerven’, zoals op het tweepittertje voor visite die langs kwam op onze oude boot in Stavoren.
Elke week pannenkoeken vinden wij al gauw saai, maar een tijdje terug hadden wij er wel weer eens zin in. Er stond nog een ‘oud’ pak pannenkoekenmail in ons keukenkastje. Over datum 🙁 open gemaakt… en allemaal kleine zwarte beestjes.
Gelukkig stond er nog een pot bloem op de plank (wel mooi wit) :-). Drie eieren, liter melk, flink wat bloem kloppen. Ondertussen de koekenpan flink heet laten worden, wat boter erin en bakken maar. Als je een keer bezig bent met het ‘vuur’ half hoog, want ze moeten gaar voor ze verbranden en dan ben je ook zo klaar. Vandaag had ik ze allemaal naturel, zonder, spek, kaas of appels (waren al op 😉
Gelukkig hadden wij nog volop stroop. Smullen!